MITEN AKTIVOIN KOIRAANI HENKISESTI?

Kaikille koiranomistajille on itsestäänselvää että koirat voivat hyvin saadessaan liikuntaa. Mutta melkein mikään koira ei stimuloidu tarpeeksi pelkästä tunnin kävelystä metsässä joka päivä. Henkinen stimulointi on asia joka on vähintään yhtä tärkeä, jos ei tärkeämpi jotta koira voisi hyvin kehossaan ja pään sisällä. On olemassa loputtomasti eri tapoja miten voit stimuloida koiraasi henkisesti – täällä aiomme kertoa muutaman esimerkin:

Koirapelit/Aktivointipelit

On olemassa loputtomasti koirapelejä joissa koiran kuuluu esimerkiksi nostaa palikoita, työntää jotain tai pyörittää laattoja saadakseen esiin esimerkiksi ruokaa tai herkkuja. Näitä koirapelejä löytyy usein eri vaikeusasteilla ja ne ovat todella hyvää henkistä aktivointia koiralle. Nina Ottosson tekee paljon erilaisia aktivointileluja koirille – katso TÄSTÄ.

 

Aktivointiviltit

On myös niin sanottuja aktivointivilttejä joihin voit piilottaa herkkuja tai ruokaa jota koira etsii. Nämä viltit ovat usein pörröisiä tai niissä on pitkiä fleecepaloja jotta koiran pitää käyttää hajuaistiaan löytääkseen herkut. Aktivointiviltti on myös hyvä työkalu jos sinulla on koira joka syö ruokansa liian nopeasti!

Aktivointikupit & Lelut

On myös erilaisia kuppeja ja leluja joista voit tarjoilla ruokaa tai herkkuja, samalla kun aktivoit koiraasi. Kyseessä voi olla esimerkiksi ontto pallo jota koiran pitää työntää oikeaan suuntaan saadakseen ruuan/herkut ulos pallosta. Tai ruokakuppi joka on labyrintin muotoinen, joka tekee ruuan saamisesta vaikeampaa. Voit myös tehdä oman aktivointilelun käyttämällä esimerkiksi muovipulloa – laita muutama herkkupala pulloon ja anna koiran tehdä työtä saadalseen ne ulos.

Etsi!

Tunnetko ettet halua käyttää turhaa rahaa erilaisiin aktivointileluihin? Siinä tapauksessa helppo aktivointileikki on opettaa koira etsimään eri asioita. Kyseessä voi olla piilotettujen herkkupalojen etsiminen tai miksi ei suosikkilelun etsiminen? Koirilla on mahtava hajuaisti ja ne arvostavat sitä kun ne saavat käyttää nenäänsä löytääkseen tavaroita. Laita muutama herkkupala eripuolille huonetta – pyydä sitten koiraasi etsimään. Ensimmäiset kerrat koira voi tarvita sinun ohjeistusta, mutta kohta se ymmärtää mitä tarkoitat ja pystyy etsimään itse!

Kontaktiharjoitukset

Kontaktiharjoitukset myös tukevat sinun ja koirasi välistä yhteistyötä, samalla kun se antaa koiralle henkistä stimulointia. Yksi esimerkki kontaktiharjoituksesta voi olla että pitelet namia kädellä – jos koira yrittää ottaa namin laitat käden kiinni. Toista harjoituste kunnes koira katsoo sinua silmiin – silloin palkitset koiraa! Mitä haluamme opettaa koiralle on että kun katsot omistajaa = saat herkun. Tästä teillä voi olla hyötyä monta kertaa päivässä useissa tilanteissa!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota