Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota ja yhteistyötä. Useimmat koirat jäljestävät joka päivä jokaisella lenkillä, joten miksi et aloittaisi jäljestyksen treenaamista aktiivisesti?

Mikä on PK-jälki?

On olemassa paljon erityyppisiä jäljestystreenejä, joista tavallisin on PK- jälki. Jäljestäessään koirat käyttävät hajuaistiaan löytääkseen ihmisten jättämiä jälkiä. Heti kun astumme maahan tai katkaisemme oksan, luontoon jää erilainen tuoksu. Jokainen ihminen erittää sen lisäksi erikoista ihmistuoksua, joka yhdessä tallatun maaston kanssa luo jäljen jota haluamme koiran seuraavan. Usein kestää noin 20-40 minuuttia ennen kuin tuoksut ovat laskeutuneet maantasalle ja koira voi seurata hajua. Tämä on hyvä pitää mielessä kun aloittaa jäljestämisen koiransa kanssa.

PK -jälki - tee näin!

Aloita löytämällä alue, jossa ei liiku liian paljon ihmisiä. Valitse sitten piste polulta, jonka ylität ja jatkat metsään. Muista kävellä myötätuuleen, niin että koira joutuu käyttämään maata eikä ilmaa jäljestykseen. Paikan, josta poikkeat polulta ja jatkat metsään, voit merkitä nauhalla, niin että itse muistat mistä polku ja jälki on alkanut. Kävele sitten noin 20-50 metriä metsään, merkitse puut jäljen ympäriltä, ja laita sitten palkkio lelun tai herkun muodossa jäljen loppuun. Jotta jälki on selkeä, on tärkeää astua kunnolla maahan, barsinkin jäljen alussa. Kävele sitten pois paikalta, ilman että ylität jälkeä. Pidä huolta että jälki ehtii laskeutua, ennen kuin tuot koiran paikalle.

Tuo sitten koirasi polulle josta jälki lähtee metsään. Anna koirasi kävellä löysässä hihnassa ja tarkastele miten koira käyttäytyy kun se löytää paikan, josta jälki alkaa. Jos koira ei lähtisi seuraamaan jälkeä, vaan jatkaa vain polkua pitkin, voi olla hyvä lähteä ja kokeilla myöhemmin uudestaan. Jos koira sen sijaan alkaa liikkumaan jäljen suuntaan, anna koiran jatkaa ja seuraa hiljaa perässä. Jos koira pysähtyy mutta ei jatka jäljen seuraamista, voit ottaa muutaman askeleen jäljen suuntaan auttaaksesi koiraa aloittamaan jäljestämisen. Seuraa koiraa niin kauan kun se seuraa jälkeä. Jos koira pysähtyisi tai poistuisi jäljeltä seisot vain paikallaan ja odotat että koira taas löytää oikean jäljen. Kun koira on päässyt jäljen loppuun ja löytänyt palkkion, anna koiralle paljon kehuja, esimerkiksi rapsutusten ja herkkujen muodossa. Näin luot koiralle positiivisen muistikuvan aktiviteetista, ja toivottavasti jäljestys alkaa onnistumaan paremmin ja paremmin!


					

Petster.fi tarjoaa laajan valikoiman tuotteita koirille, hevosille, ratsastajille ja kissoille. TÄÄLTÄ löydät valikoimamme juoksuliinoja ja jälkiliinoja – täydellisiä sinulle joka haluaa aloittaa jäljestämisen koirasi kanssa!

Lykkyä tykö!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota