Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja meidän nelijalkaisille ystävillemme. Koirat voivat esimerkiksi kärsiä läärmeen- ja hyönteisenpuremista, lämpöhalvauksista, palovammoista ja muista ikävistä vaaroista. Täällä annamme vinkkejä ja neuvoja miten voit estää koiraa joutumasta vaarallisiin tilanteisiin, ja miten toimia onnettomuuden sattuessa.

Käärmeen- ja hyönteisenpuremat

Vaikka käärmeet usein ovat ujoja olentoja, voivat käärmeet purra koiraa tuntiessaan itsensä uhatuksi. Merkki siitä että koira on tullut käärmeen puremaksi on esimerkiksi pureman jälki, turvotus ja punoitus. Koira voi sen lisäksi vaikuttaa väsyneeltä ja heikolta. Jos epäilet että koiraasi on purrut käärme, on tärkeää pitää koira paikallaan ja heti olla yhteydessä eläinlääkäriin. Ehkäistäksesi käärmeen puremia on hyvä olla oleskelematta pitkässä ruohikossa, sekä pysytellä koiran lähellä ja tömistellä jaloilla, jotta käärmeillä on aikaa paeta.

Monille kesä on myös synonyymi hyönteisille. Hyönteisenpuremat eivät usein aiheuta isompaa haittaa koirille kuin meille ihmisillekkään, mutta koira voi aiheuttaa itselleen tulehduksen nuolemalla puremiaan. Kunhan koiralla ei vaikuta olla kuumetta tai kipuja, sinun ei tarvitse käydä eläinlääkärillä. Ampiaisen- ja mehiläisenpuremat voivat olla kivuliaampia, mutta ei välttämättä vaarallisia. Jos koiraa on pistetty lähelle hengitysteitä tai koira on saanut monta pistosta, voi olla hyvä olla yhteydessä eläinlääkäriin. Ole myös yhteydessä eläinlääkäriin jos koiran yleistila heikkenee.

Lämpö

Toivottavasti kesä tuo mukanaan myös vähän lämpöä, mutta valitettavasti myös lämpö voi olla vaaraksi koirille. Ensinnäkin auringonsäteet voivat polttaa koiran ihoa, samalla tavalla kuin meitä ihmisiä. Erityisen alttiita ovat ne paikat, jossa karva on ohutta, esimerkiksi korvien ja kuonon läheisyydessä. Jos koira polttaa itsensä, oireet ovat samantapaisia kuin ihmisten, esimerkiksi punoitusta ja poltetta. Oireiden vähentämiseksi koiralle voi laittaa kylmän kääreen ja palamisen ehkäisemiseksi koiran ihon voi voidella aurinkovoiteella ja pysytella varjossa.

Toinen asia jota aurinko voi aiheuttaa on tassujen palovammat. Asvaltti voi nimittäin muuttua todella kuumaksi lämpimien kesäpäivien aikana, siksi voi olla hyvä välttää kävelyitä asvalttiteillä.

Koirat eivät voi hikoilla, minkä takia ne ovat erityisen herkkiä lämpöhalvauksille. Alentaakseen ruumiinlämpöä koirat huohottavat ja asettavat tassunsa viileälle alustalle. Jos ilma ja maa on lämmin tämä voi kuitenkin antaa vastakkaisen vaikutuksen, ja siksi on tärkeää auttaa koiraa viilentymään. Tämän voi tehdä esim. ulkoiluttamalla koiraa aamuisin ja iltaisin kun on viileämpää, ja aina tarjota raikasta vettä ( ja pitää huolta että koira juo) ja olla jättämättä koiraa kuumaan autoon. Viimeinen neuvo saattaa olla monille jo tuttu, mutta muistutamme siitä vielä! Jos koirasi kärsisi lämpöhalvauksesta, on tärkeää alentaa ruumiinlämpöä hitaasti – anna viilentymisen normaaliin ruumiinlämpöön kestää noin vuorokauden, ettei koira viilene liikaa. Käytä kylmiä, mutta ei jääkylmiä, märkiä pyyhkeitä ja pidä huolta että koira pysyy paikallaan.

Hyviä tuotteita kesään

Petster.fi sivustolta löydät laajan valikoiman tuotteita koirille, hevosille, kissoille ja ratsastajille – ja myös paljon käytännöllisiä tuotteita kesään. Me tarjoamme esimerkiksi viilennystyynyjä, viilennysalustoja ja viilennysliivejä, voiteita jotka vähentävät puremien aiheuttamaa kirvelyä ja ärsytystä, puhallettavia altaita ja paljon lisää! TÄÄLTÄ löydät nämä ja paljon lisää.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota