MITTAUSOPAS KOIRALLE

Voinko saada oikean koon arvaamalla? Valitettavasti et. 

Eläimen parhaaksi, käytä muutama minuutti mittaaksesi koiran kunnolla, käyttäen alapuolella olevia ohjeita.

Ei ole koskaan kivaa saada kotiin kauan odotettu tuote, joka osoittautuu liian isoksi tai pieneksi! Koko on tärkeä niin vaatteissa, kengissä, häkeissä kuin pedeissäkin.

Eläimen ei kuulu koskaan tuntea että vaatteet puristavat, kengät hankaavat tai häkki on niin pieni ettei siellä mahdu liikkumaan.  Pidä mielessä että loimet ja haalarit ovat ainoat vaatteet, joiden kuuluu peittää koko matka kaulasta häntään. Kaikissa muissa vaatteissa rinnanympärys on ratkaiseva, kun päätetään mikä koko valitaan. Lisää aina vähintään 5-10 cm pienien koirien rinnanympärykseen ja 10-15cm isompien/leveämpien rotujen rinnanympärykseen.

Koira mitataan parhaiten käyttämällä mittanauhaa. Jos teillä ei ole mittanauhaa saatavilla, käytä esimerkiksi talutushihnaa, ja vertaile sitten pituuksia viivoittimella, jotta saat oikeat mitat.

Seuraa alla olevia ohjeita tarkkaan, niin saat varmasti oikean koon. Jos olette epävarmoja, olette lämpimästi tervetulleita ottamaan meihin yhteyttä, niin autamme mieluusti löytämään oikean koon. Kun otatte meihin yhteyttä on hyvä jos teillä on eläimenne mitat, on todella vaikeaa varmistaa oikea koko rodun tai arvioidun koon perusteella.

Vaatteet

Riittääkö vain selän mitat? Valitettavasti ei.

Takeissa, paidoissa ja muissa vaatteissa RINNANYMPÄRYS on tärkein. Lisää aina muutama sentti lisää rinnanympärykseen (ei vyötäröön), katso alapuolelta. Vain vaatteet kuten loimet, haalarit ja jotkut pitkät liivit ulottuvat häntään asti.

Selän pituus mitataan säästä hännäntyveen. On tärkeää että koira seisoo perusasennossa (selkä suorana). Selän pituus voi vaihdella eri kulmissa. Pidä mielessä että loimet ja haalarit tarvitsevat mitat jotka mitataan hännäntyveen asti. Kun taas T-paidat, puserot ja hupparit tarvitsevat rinnanympäryksen ja niskanympäryksen mitat. Tämä on koska nämä vaatteet eivät mene hännänjuureen asti.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota