Kuinka usein minun pitäisi suihkuttaa koirani?

Kuinka usein koira kuuluu suihkutella on kysymys jota usein kysytään, mikä ei ole kovin outoa, kun otetaan huomioon kaikki erilaiset ja ristiriitaiset neuvot. Tässä postauksessa yritämme ottaa selvää, mikä todella pitää paikkaansa, ja annamme sinulle vinkkejä miten sinun kuuluu toimia kun peset koirasi.

Kuinka usein minun kuuluu pestä koirani?

Ensinnäkin voi olla hyvä selventää miksi meidän kuuluu pestä nelijalkaisia ystäviämme. Sen lisäksi että se pitää koiran puhtaana ja poistaa likaa, on myös tärkeä suihkuttaa koira, sillä se pitää loiset loitolla. Mitä tulee siihen kuinka usein koira pitää pestä, mielipiteet eroavat toisistaan, mutta hyvä – ja melko itsestäänselvä – sääntö, on että koira pitää pestä jos se alkaa haisemaan tai on huomattavasti likainen.  Toinen hyvä nyrkkisääntö on pestä koira suunnilleen kerran kuukaudessa.

Kuinka usein koira pitää pestä, riippuu myös koiran rodusta ja turkin laadusta. Esimerkiksi lyhytkarvaiset koirat voidaan pestä harvemmin, ja koirat rasvaisemmalla turkilla pitää pestä useammin. Pidä kuitenkin huolta ettet pese koiraasi liian usein, sillä se voi johtaa siihen että turkista tulee kuiva ja mattainen ja iho ärsyyntyy.

Pidä tämä mielessä kun peset koiraasi

Koska koirilla on eri pH- arvo kuin ihmisillä, on tärkeää käyttää shampoota joka on tarkoitettu koirille. On myös tärkeä välttää ihmisshampoota, sillä se sisältää aineita joita koirat eivät saa syödä. Koirat nielaisevat nimittäin helposti shampoota, kun ne nuolevat turkkiaan. Klikkaa TÄSTÄ löytääksesi shampoon ja hoitoaineen, jotka ovat tarkoitettu koirille!

Toinen asia joka voi olla investoinnin arvoinen on liukumaton matto suihkuun tai kylpyammeeseen. Sillä tavalla voit vähentää riskiä että koira tuntee olonsa epämukavaksi liukkaalla alustalla. Klikkaa TÄSTÄ löytääksesi liukumattomia mattoja ja muita fiksuja lisätarvikkeita jotka helpottavat koiran pesua.

Kun on viimein aika suihkuttaa koira, avainsanoja ovat palkitseminen ja rauhallisuus, mutta myös määrätietoisuus. Monet koirat pitävät suihkutusta epämukavana ja siksi on tärkeää palkita koira kun se pysyy rauhallisena. Voi myös olla hyvä totuttaa koira suihkutteluun lisäämällä vettä asteittain. Mutta muista myös määrätietoisuus – muuten koira voi oppia että se voi välttää suihkuttamisen jos vain tappelee vastaan tarpeeksi.

Lykkyä tykö!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota