Nosework – miten se toimii?

Etsitkö uutta aktiviteettiä ja harrastusta sinulle ja koirallesi? Silloin Nosework voi olla sinulle täydellinen harrastus! Nosework on koiraurheilua, jossa koiran hajuaisti on keskiössä, ja se sopii kaikille koirille ja koiranomistajille. Noseworkiä voi tehdä melkein missä vain, ja se on täydellinen tapa aktivoida koiraa sekä psyykkisesti että fyysisesti. Sitä paitsi alkuun tarvitaan vain vähän tarvikkeita. Mutta mitä Nosework oikeastaan on, ja miten sitä treenataan? Jatka lukemista niin saat vastauksen kaikkiin kysymyksiisi Noseworkista!

Mitä on Nosework?

Niin kuin nimi paljastaa, Nosework on koiraurheilua jossa koira käyttää hajuaistiaan löytääkseen yhdessä ohjaajan kanssa tiettyjä tuoksuja joita on asetettu eri ympäristöihin. Urheilulaji perustettiin Yhdysvalloissa ja se on saanut inspiraationsa etsintäkoirien tekemästä työstä. Kolme tuoksua joita koira etsii on eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli, ja näitä tuoksuja voi piilottaa minne vain – sisälle, ulos, säiliöön, ajoneuvoihin sekä korkealle että matalalle. Koska vain mielikuvitus on rajana sille minne hajut piilotetaan, voidaan Noseworkia helposti sopeuttaa niin että se sopii kaikille koirille ja koiranomistajille!

Nosework ei ole vain helppo ja hauska urheilulaji, vaan myös todella hyödyllinen aktiviteetti sekä sinulle että koirallesi. Antamalla koiran käyttää hajuaistiaan tällä tavalla, koira saa käyttää luontaisia vaistojaan sekä kasvattaa itseluottamustaan ja voittaa pelkonsa. Samalla sinä ja koirasi pidätte hauskaa yhdessä ja parannatte suhdettanne!

Näin aloitat treenaamisen

Noseworkin aloittaminen, niin kuin edellä mainittu, on helppoa, sillä siihen ei tarvita kovin paljon varusteita. Hydrolaatin lisäksi ei tarvita muuta kuin jotain mihin tuoksu piilotetaan – Petster.fi sivustolta löydät kaiken metallilaatikoista magneetilla tai ilman, huonekalutassuihin ja vanupuikonpäihin.

Alussa voi antaa koiran haistella vain yhtä tuoksua ja sitten antaa herkkuja ja kehua. Sen jälkeen hajun voi piilottaa yhdessä herkun kanssa ja antaa koiran etsiä sitä. Aloita yksinkertaisesti, niin että koira ymmärtää mitä siltä halutaan, ja lisää sitten vaikeutta asteittain. Palkitse koiraa joka kerta sen löytäessä tuoksun, ja kun koira on ymmärtänyt että sen kuuluu etsiä tuoksua, voit poistaa herkut. Vaikeusasteen lisäämiseksi, voi piilottaa tuoksun ulos, jossa on enemmän häiriöitä ja sää ja tuuli vaikuttaa. Mutta muista ettet tee tuoksun löytämisestä liian vaikeaa, ettei koira menetä haluaan etsiä.

Sivustolta Petster.fi löydät tuotteita sekä merkiltä Nosework Basic, että merkiltä Nosework Pro. Täältä löydät kaiken mitä tarvitset aloittaaksesi Nosework urasi, ja tuotteita jotka sopivat käytettäväksi kilpailuihin, kokeneemmille harrastajille.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota