Mitä pitää muistaa kun matkustaa koiran kanssa?

Kesä lähestyy nopein askelein, ja sen mukana toivottavasti vähän lomaa. Monet pakkaavat tavaransa matkalaukkuun ja lähtevät reissuun – olkoon se sitten autoreissu sukulaisille tai junamatka lomakohteeseen. Koiranomistajana on kuitenkin olemassa muutama asia jotka on tärkeä pitää mielessä, niin että sinä ja koirasi saatte turvallisen ja mukavam matkan.

Automatkat koiran kanssa

Että koira matkustaa turvallisesti, on yhtä tärkeää koiralle kuin muille auton matkustajille. Törmäys tai äkillinen jarrutus on suuri loukkaantumisriski, jos koira on vapaana autossa. Siksi on olemassa vaatimus siitä että koiran pitää olla turvallisesti kiinnitetty. Samalla koiralla pitää olla mahdollisuus seistä ja maata mukavalla tavalla. Koirahäkki joka on tarkoitettu kuljetukseen on monen mielestä paras vaihtoehto, mutta niille jotka eivät halua käyttää koirahäkkiä, on olemassa myös muita hyviä vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto on koiraturvavyö, jossa koiran autovaljaat kiinnitetään turvavyöhön joka pitää koiran paikallaan. Yritä valita valjaat jotka on hyvin muotoiltu ja istuvat hyvin, ettei valjaat hierrä. Ole myös tarkkana että autovaljaat ovat törmäystetstattu.

Autoreissut kesän aikana

Kun  matkustaa autolla juuri kesällä, on olemassa vielä lisää asioita joita on tärkeä miettiä. Samalla tavalla kuin parkkeerattu auto nopeasti kylmenee talvella, voi auto nopeasti myös lämmetä kesällä. Koska koirat eivät hikoile samalla tavalla kuin me, ovat ne erityisen herkkiä lämpöhalvaukselle. Jotta saat pidettyä koiran viileänä, voi olla hyvä matkustaa aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun ei ole yhtä lämmintä. Pidä myös huolta että koiralla on saatavilla tarpeeksi kylmää, raikasta vettä ja pysähdy ja ulkoiluta koiraa usein, niin että koira saa mahdollisuuden viilentyä. Muista että koiraa ei saa jättää yksin autoon jos on riski että lämpötila ylittää yli 25°C.

Matkustaminen junalla

Junalla matkustaminen koiran kanssa ei usein ole mikään ongelma. Vaikka monella junayhtiöllä on erilliset vaunut koirille, voi olla hyvä katsoa etukäteen mitkä junayhtiön säännöt ovat. Voi myös olla hyvä idea ottaa mukaan vettä ja vesikuppi, jos juna esimerkiksi myöhästyy. Voi myös olla hyvä ottaa mukaan jonkinlainen palkkio, niin että juna liitetään johonkin positiiviseen.

Matkustaminen lentokoneella

Kun matkustaa lentäen, on vähän enemmän mietittävää matkaa varten. Ensinnäkin säännöt ovat erilaisia riippuen minne lennät ja millä lentoyhtiöllä. Yhteistä lentoyhtiöille on kuitenkin että pienet koirat saavat matkustaa käsimatkatavarana omistajansa kanssa. Pidä mielessä ettet saa ottaa mukaan muuta käsimatkatavaraa kuin kuljetuslaukun. Koska koiraa ei saa päästää vapaaksi koneessa, on tärkeää että koira voi matkustaa pidemmän aikaa kuljetuslaukussa – pidä huolta että koira tottuu tähän ennen matkaa. Muista myös täyttää kaikki tarvittavat asiakirjat ennen matkaa.

Viimeiseksi

Suunnittele matka niin että sinulla on aikaa ja mahdollisuus ulkoiluttaa koira ja antaa sille vettä. Voi myös olla hyvä miettiä onko koiralla varmasti mukava olla matkan aikana. Välillä koira saattaa voida paremmin jos se saa jäädä kotiin, koiravahdin kanssa tai koirahoitolassa.

Mukavaa matkaa!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota