OPAS KISSAN TURKIN HOITOON

Kissat ovat taitavia huolehtimaan turkistaan. Työkaluina ne käyttävät kieltään, hampaitaan ja tassujaan. Suurimmaksi osaksi kissa pystyy huolehtimaan turkistaan ​​itse, mutta joskus omistajan apua voi tarvita. Tällä sivulla käydään läpi kissojen harjaus, miten kissa pestään ja mitä tuotteita voit käyttää.

Kissan harjaus
Jotkut kissat rakastavat harjausta – toiset eivät ole yhtä tykästyneitä. Jos kissaa alkaa tottuttamaan harjaamiseen jo kissanpentuina, harjaaminen voi olla helpompaa kissan kasvaessa. Voit myös kokeilla erityyppisiä harjoja nähdäksesi, pitääkö kissa muoviharjaksista enemmän, vai harjoista joissa on esimerkiksi metallinastat tai kuminastat. Jos kissasta harjaaminen tuntuu epämukavalta, voit yrittää olla erityisen varovainen, olla pitämättä kissasta kiinni, kehua ja antaa palkintoja herkkujen muodossa. Jos on täysin mahdotonta harjata harjalla, voit kokeilla harjakäsinettä tai vain käyttää käsiäsi. Turkin harjauksella on useita hyödyllisiä toimintoja. Saat löysää ja kuollutta karvaa irti, selvität takkuja, levität kissan luonnollisia öljyjä turkkiin, annat mukavan hieronnan ja saatte mukavan hetken yhdessä. ♥ Se, että harjaus auttaa pääsemään eroon irtokarvasta, on hyvä kahdesta syystä; vähennät karvapallojen riskiä, ​​jotka voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia kissalle ja pidät kotisi ja huonekalusi puhtaana karvoista.

Takkuuntunut turkki
Takut ja sotkut ovat kaksi esimerkkiä siitä, kun kissan oma kieli ei välttämättä riitä pitämään turkkia kauniina. Silloin voit käyttää kampaa, karstaa tai harjaa turkin selvittämiseen ja sen pitämiseen sotkeutumattomana. Takkuja voi esiintyä, kun turkki on pitkä ja se on sotkeutunut pieniksi solmuiksi. Se voi myös tehdä turkista takkuisen, jos turkkiin jää pieniä oksia, mutaa tai muuta esinettä, kun kissa on ollut ulkona. Jos takkuja ei selvitetä, se voi olla kissalle epämukavaa ja tuskallista, koska takut voivat vetää ja venyttää ihoa – joten on hyvä, että tarkistat kissan turkki säännöllisesti, kun sinulla on pitkäkarvainen kissa. Jos takku on suuri tai vaikea selvittää, se voi olla parempi leikata tai ajella sen sijaan, että yrittäisit harjata se pois.

Kissan pesu
Kissan peseminen voi olla osa näyttelykissan rutiinia, tai se on jotain, jota teet harvoin. Jos kissa on vahingossa saanut turkkiinsa jotain, kuten öljyä tai muuta likaa, kissa saattaa olla pesun tarpeessa. Ei ole harvinaista, että kissasta tuntuu epämukavalta käydä kylpemässä tai pesulla, joten ole valmis pitämään kissaa paikallaan rauhallisesti mutta vakaasti. Ole erittäin varovainen kissan pään, kasvojen ja silmien kanssa. Kastele turkki vedellä, jonka lämpötila on 37-38 astetta ja käytä sitten turkkiin vaahdotettua kissashampoota. Mitä tulee kissojen shampoon valintaan, valinnanvaraa on paljon. Voit käyttää shampoota, joka puhdistaa, kosteuttaa, lievittää kutinaa, jolla on ravitseva vaikutus tai vahvistaa kissan turkin väriä. Syy, miksi sinun kannattaa käyttää erityisesti kissoille tarkoitettua shampoota, on se, että shampoon pH-arvo mukautetaan kissan ihon ja turkin mukaan, eivätkä ne sisällä hajusteita tai kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia kissalle. Värishampoota on saatavana mustille kissoille ja valkoisille kissoille. Värishampoo valkoisille / harmaille / hopeanvärisille kissoille sisältää siniviolettia pigmenttiä, aivan kuten hopeashampoo ihmisille, mikä auttaa torjumaan ei-toivottuja sävyjä ja korostaa vaaleaa turkkia.

Kun shampoo on huuhdeltu huolellisesti pois turkista, voit käyttää hoitoainetta. Kissoille tarkoitettu hoitoaine antaa kiiltoa ja niillä on takkuuntumista ehkäisevä vaikutus. Jotkut hoitoaineet ovat suoravaikutteisia ja ne voidaan hieroa sisään ja huuhdella pois välittömästi, toisten hoitoaineiden tulisi olla turkissa muutaman minuutin ennen huuhtelua. Kun olet käyttänyt hoitoainetta ja kuivannut kissan, kissa on helppo harjata tai kammata, sillä turkki on helppo selvittää.

Kun kissashampoo ja hoitoaine on huuhdeltu pois, on aika kuivata kissa. Yleensä lämpimän pyyhkeen käyttöä arvostetaan, ja yritä kuivata kissa mahdollisimman kuivaksi. Silloin kissa on hyvä pitää sisällä lämmössä, jotta se kuivuu kokonaan. Älä päästä kissaa ulos kylmään, kun se on märkä. Jos sinulla on kissa, joka on tottunut hiustenkuivaajaan, voit kuivata turkin nopeammin hiustenkuivaajan avulla – varo, ettet pidä hiustenkuivaajaa liian lähellä etkä käytä liian kuumaa asetusta.

Pese kissa ilman vettä
On mahdollista ”pestä” kissa myös ilman vettä. Silloin voit käyttää kissoille tarkoitettua kuivashampoota. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole aikaa kylpeä kissaa, jos sinulla ei ole pääsyä vedelle tai jos sinulla on kissa, joka ei todellakaan halua kylpeä. Kuivashampoota on helppo suihkuttaa tai ripotella kissan turkkiin, hieroa tai harjata turkkiin. Jätä sitten kuivashampoo turkkiin huuhtelematta. Hoitoainetta on saatavana myös ”kuivahoitoaineena”. Tämä ruiskutetaan turkkiin, eikä sitä tarvitse huuhdella pois. Hoitoainesuihkeella turkista tulee sileä ja kiiltävä ja sotkujen selvittäminen on helppoa.

Apuvälineet vaikeasti hoidettaville kissoille
Jos sinulla on kissa, joka on vaikea käsitellä, löytyy erilaisia ​​apuvälineitä, jotka voivat tehdä turkinhoidosta helpompaa ja turvallisempaa sekä sinulle että kissalle. Kissan pussin tai hoitokassin avulla kissa pysyy paikallaan, jotta se ei raapaise tai vahingoita itseään. Voit myös käyttää silmät peittävää kuono-osaa, joka voi pitää kissan rauhallisena. Kuono-osa tekee kissasta puremiskyvyttömän, ja se voi helpottaa käsittelyä esimerkiksi silloin, kun joudut harjaamaan, leikkaamaan takkuja tai leikkaamaan kynnet.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota