MITÄ VOIN TREENATA KOIRANI KANSSA?

Monet ostavat koiran tarkoituksena suurentaa perhettä uudella perheenjäsenellä ilman ajatuksia treenaamisesta. Mutta treenaaminen yhdessä on todella hauskaa ja tulee varmasti vahvistamaan suhdetta sinun ja koirasi välillä.  On olemassa paljon eri koiraurheiluja ja me Petsterillä olemme varmoja että on olemassa ainakin yksi urheilu jota sinä ja koirasi arvostaisitte. Alhaalta löydätte lyhyen kuvauksen muutamasta koiraurheilusta joita sinä ja koirasi voitte kokeilla:

Nosework

Nosework koiraurheilussa koira saa käyttää pääaistiaan – hajuaistia. Koira käyttää nenäänsä löytääkseen tuoksuja eri ympäristöistä – urheilu joka on ottanut inspiraatiota poliisikoirista ja tullikoirista. Nosework on urheilu joka stimuloi koiraa fyysisesti ja henkisesti kun koira yhdessä ohjaajansa kanssa etsii eri tuoksuja. Tämä urheilu sai alkunsa amerikkalaisessa koiratallissa jossa käytettiin noseworkkiä aktivointina kun koirat odottivat uusien kotien löytämistä. Hyvä puoli tässä urheilussa on että sitä voi harrastaa sekä sisällä että ulkona – eli jos haluat itse kokeilla niin meiltä löytyy nosework-settejä joita voit ostaa kotiin ja kokeilla itse!

Agility

Agility on todella suosittu koiraurheilu yli 100 000 startilla joka vuosi. Urheilu jonka tarkoituksena on suorittaa esterata niin nopeasti kuin mahdollista ilman virheitä. Esteet voivat olla putkia, tasapainopuomeja ja pujottelukeppejä joita koiran pitää suorittaa. Agility on vauhdikas urheilulaji josta monet koirat tykkäävät. Urheilussa vahva yhteistyö sinun ja koirasi välillä on tärkeää ja se vaatii paljon harjoittelua.

HUOM! Agility on vaativa urheilulaji – koirasi pitää olla vähintään 12 kk vanha ennen kuin kokeilette agilityä. Tämä siksi että koiran keho pitää olla kasvanut valmiiksi vammojen ehkäisemiseksi.

Tottelevaisuus (Toko)

Tottelevaisuus (Toko) on urheilu joka testaa yhteistyötä, tarkkuutta ja noudattavuutta sinun ja koirasi välillä. Kun harjoittelette tottelevaisuutta koirasi suorittaa erilaisia vaiheita joista osa on lähellä sinua ja osa etäisyyden päässä. Kyse voi esimerkiksi olla esteiden ylittämisestä tai asioiden hakemisesta käskettäessä.

Rally-Toko

Rally-Toko on urheilulaji jossa yhteistyö ja ilo sinun ja koirasi välillä on keskeisessä roolissa! Tässä kyse on radan suorittamisesta jossa on erilaisia kylttejä jotka kuvailevat eri vaiheita jotka pitää suorittaa. Koiran pitää esimerkiksi istua, pujotella tai kääntyä 360 astetta yhdessä ohjaajansa kanssa. Nimi ei tarkoita sitä että rata pitää suorittaa ”rally” vauhdilla – vaan teidän kuuluu suorittaa rata jossa koira kuuntelee ohjeistuksia.

Tämä koiraurheilu sopii kaikille koirille – tasosta riippumatta! Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä samalla kun pidätte hauskaa. Kaikkia vaiheita ei tarvitse suorittaa täydellisesti, tärkein vaatimus on yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä. Jos tämä kuulostaa kinnostavalta niin YouTube on täynnä videoita tästä urheilusta.

Miten pääsen alkuun?

Tuntuuko aloittaminen vaikealta? Ota yhteyttä lähimpään koiraseuraasi ja kysy jos seura on järjestämässä kokeile-tilaisuutta jossa pääsette kokeilemaan urheilua? Tai ehkä uskaltaudutte ilmoittautumaan alkeiskurssille? Koiraseuroissa on myös mahdollisuus päästä tuntustumaan ihmisiin jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista – ehkä löydätte tulevaisuuden treenikaverinne?

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota