TARVITSEEKO HEVOSENI SUOJAA KÄRPSILTÄ JA HYÖNTEISILTÄ?

Kevään ja kesän aikana kärpäset ja hyönteiset heräävät henkiin. Riippumatta siitä, tekevätkö nämä hyönteiset paljon hyvää luonnollemme – on niitä hevosia, jotka pitävät niitä erittäin ärsyttävinä. Alla esittelemme vinkkejä ja temppuja, joilla voit säästää hevosesi itsepäisiltä pikkueläimiltä.

Hyönteiskarkoitteet

On olemassa lukuisia erilaisia ​​kärpäskarkotteita suihkeiden ja voiteiden muodossa. Näillä aineilla on erilaisia ​​vaikutuksia sen mukaan, kuinka vahvoja ne ovat. On jotain nimeltä Icaridin – aktiivinen ainesosa, joka on ainesosa, joka on testattu laajimmin kaikista kärpäs- ja hyönteiskarkotteista. Se on yleinen ainesosa, jota on käytetty useiden vuosien ajan sekä eläimillä, että ihmisillä. Kärpäskarkotteita voidaan käyttää sekä ratsastukseen, että muuhun ulkoiluun – mutta niitä on usein ruiskutettava uudelleen joka päivä optimaalisen suojan saamiseksi.

On tärkeää huomata kilpailijana, että odotusaika – joissakin kärpäskarkotteissa on jopa 14 päivää, mikä tarkoittaa, että sinun on lopetettava käyttö viimeistään 14 päivää ennen kilpailua.

Kärpäshuput ja kärpäsotsapannat
Kärpäset sijaitsevatusein hevosen silmien ympärillä, mikä on monien hevosten mielestä ärsyttävää. Silloin voi olla hyvä laittaa hevoselle kärpäshuppu tai kärpäsotsapanta, jotta kärpäset pysyvät loitolla. Kärpäshuppuja on usein saatavana useissa eri versioissa, joissa on eri paksuus ja väri joko korvilla tai ilman. Kärpäsotsapannat kiinnitetään usein hevosen riimuun – mutta on myös erikoisversioita, joissa kärpäshuppu ja kärpäsotsapanta yhdistetään.

Hyönteisloimet
Jotkut hevoset pärjäävät hyvin pelkällä kärpäshupulla ja kärpäsotsapannalla – mutta jotkut hevoset ovat erityisen herkkiä itsepäisille hyönteisille. Näillä hevosilla voi olla ikäviä allergisia reaktioita, ja siksi ne tarvitsevat enemmän suojaa, kuten hyönteisloimen. Nämä loimet ovat usein verkkomateriaalia, joka suojaa hevosta ja antaa ilman kiertää, jotta se ei kuumene liikaa kuumana kesäpäivänä.

Hyönteispyydykset
Viime vuosina markkinoilla on ollut myös useita erityyppisiä hyönteispyydyksiä. Nämä ovat ansoja, jotka sijoitetaan hevosten aitaukseen ja joiden on tarkoitus ottaa kiinni kärpäset, paarmat ja muut hyönteiset tietyltä alueelta. Tämä on toistaiseksi melko uusi tuote ja siksi melko kalliita ostaa.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota