PIDÄ HUOLTA KOIRAN TASSUISTA TALVELLA

Talvenkestävät tassut

Onko sinulla koira jolla on herkät tassut ja haluat ehkäistä halkeamia ja kuivia anturoita? Siinä tapauksessa olet löytänyt oikean paikan. Alla käymme läpi vähän vinkkejä ja keinoja miten voit parhaalla tavalla pitää huolta koiran tassuista talvella!

Talvella koiran tassut ovat kovalla koetuksella lumesta, jäästä, sorasta ja itseppäisestä tiesuolasta joka käy raskaaksi koiran anturoille.  Jos me koiranomistajina emme pidä huolta koiran tassuista talvella voi koiran anturoihin tulla halkeamia – jotka ovat todella kivuliaita nelijalkaiselle ystävällesi.  Mutta pienellä tassujen lisähoidolla voimme ehkäistä tämän.

Muutama vinkki:

  • Kuivaa aina tassut kun tulette kotiin lenkiltä.
  • Jos olette kävelleet tiellä joka on suolattu – huuhtele tassut ja voitele ne paksulla voiteella.
  • Voitele tassut paksulla voiteella – ennen ja jälkeen ulkoilua.
  • Oletteko ulkona pitkään? Ota mukaan voide ja voitele vielä kerran lenkin aikana.
  • Jos koira on erikosherkkä- käytä tossuja tassujen suojeluun.

Tassuvoide

Osta rasvainen voide pehmentämään tassuja jos tiedät että sinun koirallasi on erityisen herkät tassut. Jos ulkona on pakkasta kannattaa voidella tassut juuri ennen ulkoilua niin että tassut saavat suojaavan kalvon kylmää lunta vasten. Ota tavaksi rasvata tassut joka päivä! Vinkki – yritä antaa koiralle jotain hyvää heti tassujen voitelun jälkeen koska muuten koira helposti nuolee rasvan pois.

Jalkineet

Jos tiedät että koirallasi on paljon ongelmia tassujen kanssa johon rasvaaminen ei riitä voivat koirajalkineet olla hyvä vaihtoehto. Jalkineita on hennompia ja kestävämpiä malleja joita voi käyttää vuoden ympäri. Jos aiotte mennä jäälle luistelemaan tai käydä hiihtolenkillä on jalkineet hyvä idea.

Pitkäkarvaiset koirat

Jos sinulla on koira jolla on paljon karvaa anturoiden välissä on tärkeää trimmata tassut säännöllisesti. Tämä on siksi koska lumi ja jää juuttuu anturoiden väliin ja tassujen kuivumisaika pitenee jos on liikaa karvaa, joka voi johtaa sieneen märkien kausien aikana. Kova lumi voi myös jäädä kiinni ja repiä pieniä haavoja anturoiden väliin, jotka ovat kovin kivuliaita koiralle.

Kylmäkramppi

Jos ulkona on todella kylmä koiralle voi tulla niin sanottu kylmäkramppi. Se aiheutuu siitä kun verenkierto tassuissa vähenee ja voi olla todella kivuliasta koiralle. Kun näin käy voimme nähdä että koira ei halua laittaa painoa kaikille tassuille, vaam hyppii usein kolmella jalalla.  Jos koira näyttää näitä merkkejä, yritä päästä sisään lämpimään ja hiero varovaisesti koiran kylmiä tassuja jotta saat verenkierron käyntiin.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota