NAHAN HOIDON TÄRKEYS – PIDÄ HUOLTA VARUSTEISTASI

Pidätkö huolen nahkavarusteistasi?

Nahan hoito on asia, johon on äärimmäisen tärkeää käyttää aikaa – joka päivä! Nahkatuotteet ovat usein kalliita ostaa ja jotta ne kestäisivät vuodesta toiseen, on erittäin tärkeää, että pidämme niistä hyvää huolta. Hoidettu nahka pysyy pehmeänä ja joustavana ja säilyttää pintansa useiden vuosien ajan – ja kukapa ei haluaisi tyylikkäitä varusteita?

Tärkeintä on löytää joustava tapa puhdistaa nahkatuotteet päivittäin. Ehkä sinulle sopii suihkumuodossa oleva saippua? Tai pyyhkiä kaikki pois kostealla tiskirätillä ennen kosteuttamista nahkahoitoaineella? Meiltä löydät kaiken mitä tarvitset hoitaaksesi nahkatuotteitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Saappaiden hoito
Ratsastussaappamme kestävät kaikkea sateesta, mudasta, sorasta, hiekasta, vedestä ja muusta. Kaikki nämä asiat kuluvat saappaissa, minkä vuoksi on tärkeää puhdistaa ja kosteuttaa saappaat säännöllisesti niiden käyttöiän pidentämiseksi. Jos olet ratsastanut mudassa ja saappaat ovat likaantuneet, on erittäin tärkeää, että muta poistetaan ja nahka on hoidettu. Sama koskee pölyä, soraa tai muuta likaa, joka on laskeutunut saappaiden päälle. Jos saappaat ovat kastuneet sateessa ajon jälkeen, on tärkeää kuivata saappaat kuiviksi ja lisätä sitten nahkaan kosteutta. Riippuu yksinkertaisesti saappaiden hoitamisesta jokaisen ratsastuksen jälkeen, säästä riippumatta, jotta voit nauttia ratsastuskenkäistäsi monien vuosien ajan!

HUOM! Tärkeää on myös muistaa vetoketju – se on myös huollettava, jotta se ei rikkoudu! Muista harjata vetoketju, jos olet kävellyt siellä, missä on ollut hiekkaa tai jos kengässäsi on ollut mutaa. Tällä tavalla pidennät vetoketjun käyttöikää.

Suitsien hoito
Varmista, että käytät aikaa purkaa ja puhdistaa suitset kunnolla noin kerran viikossa. Oikean puhdistuksen saamiseksi seuraa alla olevia ohjeita:

  • Suitsien purkaminen
    Puhdista kaikki osat vedellä ja nahkasaippualla
  • Pyyhi nahka kuivaksi pyyhkeellä tai liinalla
  • Anna nahan kuivua ilmassa noin 15-20 minuuttia
  • Kosteuta nahkaa nahkahoitoaineella tai nahkaöljyllä
  • Kokoa suitset uudelleen
  • Likaiset suitset voi hangata hevosta ja pahimmassa tapauksessa repiä pieniä haavoja. Liasta ja hiestä kuivunut nahka voi halkeilla, mikä voi myös hangata hevosen päätä ja aiheuttaa epämukavuutta. Varmista siksi, että tarkistat aina varusteesi niin, että ne ovat täydelliset ja puhtaat ennen jokaista ratsastusta.

Satulan hoito
Satulat ovat kalliita ostaa ja jotta satulasi kestäisi useita vuosia, on erittäin tärkeää, että pidät siitä huolta ja huolehdit nahasta. Satulan on kestettävä paljon kulumista ratsastaessasi ja mitä paremmin pidät satulasta huolta, sitä pidempään se kestää. Hoitamaton nahka kuivuu nopeasti ja voi halkeilla ja muuttua lopulta käyttökelvottomaksi.

Arjessa riittää, että satula pyyhitään lialta ja epäpuhtauksista kostealla liinalla. Noin 1-2 kertaa viikossa voit aloittaa puhdistamalla satulan perusteellisesti hieman kostealla liinalla/sienellä ja glyseriinisaippualla tai muulla nahkasaippualla. Pyyhi sitten satula ja käytä sitten kuivaa sientä ja nahkahoitoainetta tai nahkarasvaa voitelemaan ja hoitamaan nahkaa. Levität tätä koko satulaan – tärkeimmät ovat kuivilta näyttävät nahan osat, esimerkiksi satulanpäällisessä, jossa askelnahka lepää. Mutta … älä voitele liikaa nahkahoitoaineella tai nahkarasvalla, sillä ylimääräinen tuote voi tuhota satulan saumat ja jättää rumia tahroja ratsastushousuihin.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota