KUINKA RATSASTAJA PUKEUTUU LÄMPIMÄSTI TALVEN AIKANA?

Ratsastajat ja hevosenomistajat viettävät paljon aikaa tallissa ja voivat luultavasti päätyä yhteiseen johtopäätökseen, että pahinta on joko pukeutua liian kylmästi ja alkaa jäätyä tai pukeutua liian lämpimästi ja alkaa hikoilla. Valitettavasti on hyvin vaikeaa pukeutua ”juuri oikeaan” lämpötilaan – mutta on olemassa joitakin temppuja, jotka voivat auttaa sinua!

Jos hikoilet ja vaatteesi, jota käytät lähinnä vartaloasi, muuttuu kosteaksi, alat jäätyä. Lyhyesti sanottuna kyse on siis siitä; jos pysyt kuivana, et jäädy. Mutta se ei ole aina niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa! Monet meille ratsastajille valmistetut vaatteet ovat (valitettavasti) puuvillaa. Puuvilla on materiaali, joka on asiantuntija kosteuden imeytymisessä – ja kuten edellä mainittiin, jos kastut, alat jäätyä. Siksi sinun on vältettävä puuvillavaatteita, jotta jäätyminen ei ala. Hyvä tapa on pukeutua kerrosperiaatteen mukaisesti – eli useissa kerroksissa, jotta sinulla on mahdollisuus pukeutua ja riisua, jotta se ei tule liian kuumaksi tai liian kylmäksi. On myös tärkeää miettiä, mistä materiaalista vaatteesi on valmistettu, etenkin lähinnä vartaloa oleva vaate.

Kerros 1 – Lähimpänä vartaloa
Lähellä kehoa on hyvä olla materiaali, joka lämpötilasta ja siitä, kuinka paljon hikoilet, joko pitää sinut lämpimänä tai siirtää pois kosteuden. Jos aiot treenata hevosesi kanssa ja tiedät, että olet lämmin, kerros 1 toiminnallisesta materiaalista on hyvä idea, koska se kuljettaa hyvin kosteutta. Jos on talvi ja jäädyt helposti, villainen vaate sopii, koska se pitää materiaalin lämpimänä.

Kerros 2
Kerros 2 on vaate, jonka pitäisi parhaimmillaan auttaa kuljettamaan kosteutta pois kerroksesta 1 ja samalla varmistamaan, että lämpö ei lähde kehostasi. Tämä on kerros, jota voidaan vaihdella vuodenajasta riippuen sekä paksuudeltaan että materiaaliltaan – ehkä on kylmä talvi ja untuvatakki on välttämätön tai kesä on tarpeeksi olla yllä vain ohuempi villapaita. Sopivia materiaaleja ovat synteettisestä materiaalista tai villasta valmistetut vaatteet, ja jos on hyvin kylmää, on suositeltavaa käyttää kaksikerroksisia – eli lisätä kerros 3, jotta sinulla on mahdollisuus poistaa kerros, jos lämpenet liikaa.

Päällysvaatteet
Kerroksen 1 ja kerroksen 2 päällä on hyvä olla ulkovaatteet, jotka suojaavat säältä ja tuulelta. On päällysvaatteita, jotka ovat pidempiä ja laskeutuvat reiden yli, tai vaatteita, jotka menevät vyötärölle. Tässäkin on kyse pukeutumisesta päivän sään mukaan ja siitä, tiedätkö, onko sinulla kylmä vai kuuma. On myös hyvä ajatella asioita, kuten päällysvaatteet suojaavat ja / tai lämmittävät vyötäröä, ranteita ja kaulaa. Lisäksi vaatteessa on hyvät taskut, jotka voidaan avata myös käsineet kädessä.

Älä unohda muuta kehoa!
Sitten on tärkeää pitää mielessä, että kaikki ratsastajat ovat erilaisia ​​ja heillä on helpompi alkaa paleltumaan eri kehon osiin. Jotkut ihmiset jäätyvät aina käsistään, toiset jaloistaan tai reisistään. Siksi on tärkeää ottaa tämä huomioon ja pukeutua oman kehon mukaan. Jotkut selviytyvät talvesta ohuissa puuvilla ratsastussukissa jäätymättä – toiset tarvitsevat villasukkaa ja vuorattuja talvisaappaita, jotta varpaat eivät jäätyisi. Älä unohda käyttää pipoa, lämpimiä käsineitä, lämpimiä sukkia ja hyviä kenkiä. Tutustu kehoosi ja pukeudu sään mukaisesti oikein, jotta et jäädy tai hikoile!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota