Kissanluukku – miten se toimii?

Kissanluukkuja näkee nykyään joka toisella ulko-ovella, ja se kertoo siitä että ne ovat todella suosittuja kissanomistajien keskuudessa. Jos sinäkin mietit kissanluukun hankkimista, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä postauksessa kerromme sekä hyviä ja huonoja puolia, niin että sinulla on helpompi päättää jos kissanluukku sopii sinulle!

Kissanluukku lisää sekä sinun että kissasi vapautta

Yksi ehdottomasti isoimmista kissanluukun hyödyistä on sen antama vapaus kissalle. Koska kissalla on mahdollisuus päästä ulos talosta itse, se voi lähteä seikkailemaan milloin haluaa, ilman että se on riippuvainen omistajista, jotka päästävät sen ulos. Sama koskee kun kissa haluaa takaisin sisälle, kissan ei enää tarvitse harhailla ympäriinsä, sisään pääsemisen toivossa. Kissanluukku helpottaa myös kissanomistajan elämää. Toimivalla kissanluukulla aika, jolloin piti jatkuvasti käydä tarkistamassa ulko-ovella ettei kissa halua mennä ulos tai sisään, on vihdoin ohi. Jos joskus haluat estää kissaa menemästä ulos, esimerkiksi yöllä, sen voi usein ratkaista lukitsemalla kissanluukun.

Mutta entä turvallisuus?

Kannattaa myös pitää mielessä, että kissanluukkuihin liittyy myös tietty turvallisuusriski, etenkin yksinkertaisempiin kissanluukkuihin jotka aukeavat pelkällä painalluksella. Nykyään on kuitenkin olemassa monenlaisia kissanluukkuja teknisillä ominaisuuksilla, niin kuin esimerkiksi kissanluukku joka liitetään kissan mikrosiruun, niin että se aukeaa vain omalle kissallesi. Lisäksi kissanluukku on varmasti parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi jättää ikkuna auki, jonka läpi kissa voi tulla ja mennä.

Mutta vaikka vain oma kissasi pääsee sisään – eikä murtovaras tai naapurin kissa pääse väärinkäyttämään kissanluukkua – on toinenkin negatiivinen näkökohta, joka on otettava huomioon. Kissanluukun myötä riski lisääntyy, että saat epämielyttävän yllätyksen kuolleen hiiren tai linnun mudossa.

Kuten kaikessaa muussakin, myös kissanluukulla on sekä hyviä että huonoja puolia. Vaikka monen mielestä positiivisia puolia on enemmän kuin negatiivisia, voi olla hyvä ainakin ottaa negatiiviset puolet huomioon ennen kissanluukun hankkimista.

Klikkaa TÄSTÄ löytääksesi kissanluukun joka sopii juuri sinun kissallesi!

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota