ELINTÄRKEÄT HEIJASTIMET HEVOSELLA JA RATSASTAJALLA

Loppukesä on ripustunut hauraaseen lankaan siinä toivossa, että syksy voi vain odottaa vielä hieman, mutta nyt on syyskuu ja näin ollen syksy. Kaikilla hevosenomistajilla on luultavasti viha syksyä kohtaan, jolloin upeat aurinkoiset aurinkoiset päivät sekoittuvat jatkuvan sateen ja mutaisiin päiviin. Pimeys laskeutuu tähän yhä aikaisemmin iltapäivisin joka päivä – ja yhtäkkiä on pimeää ennen kuin olemme edes päässeet töistä tai koulusta kotiin. Pitkän työ- tai koulupäivän jälkeen meidän hevosten omistajien on mentävä talliin huolehtimaan nelijalkaisesta ystävästämme säästä riippumatta. Talli on pimeä ja mutainen, ja tallin ympäriltä puuttuu usein hyvä valaistus. Tästä päästään tärkeään aiheeseen – heijastimet!

Syksyn ja talven pimeinä päivinä on ainakin erittäin tärkeää käyttää hyviä heijastimia oikeissa paikoissa, jotta sinä ja hevosesi näkyvät kunnolla. Olemme luultavasti kaikki istuneet autoon ja vannoneet jalankulkijoille tummissa vaatteissa ilman heijastimia, joita ei näy syksyn pimeydessä, kun he ylittävät suojatien. Sama koskee sinua ja hevostasi! Ehkä olet sitä mieltä, että sinulla on aikaa kävellä metsässä ennen pimeyden laskeutumista ja päätät jättää heijastimet? Mitä jos! Pimeys laskee nopeammin kuin luulet, ja jopa hämärässä  on vaikea nähdä muiden tienkäyttäjien kannalta. Laita itsesi ja hevosesi heijastimet päälle niin, että olet näkyvissä – kyse on elämästä ja kuolemasta.

Kun haluat varmistaa, että sinä ja hevosesi ovat näkyvissä, on tärkeää muistaa, että sinun on asetettava heijastimet sekä sinun että hevosesi päälle niin, että olet näkyvissä kaikista suunnista. Jos autoilija tulee edestä, ei riitä, että laitat heijastimet hevosen häntään. Tarvitset heijastimet, jotka näkyvät edestä, takaa ja sivulta parhaan näkyvyyden saavuttamiseksi. Liikennetovereiden on helpointa havaita liikkuvia heijastimia – esimerkiksi hevosen jaloilla, ohjaksilla tai käsivarsilla. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi vastaantulevan auton valo absorboi ne helpommin. Sitten kuljettaja voi havaita hyvissä ajoin, että sinulla on aikaa hidastaa ja ohittaa sinut turvallisesti. Heijastimella varustettu ratsastaja havaitaan noin 125 metrin etäisyydeltä, kun taas täysin heijastamaton ratsastaja havaitaan vain noin 20-30 metrin etäisyydellä.

Käytä siis aina heijastimia!

 

Lopuksi sinun on pidettävä mielessä, että:

♥ Pimenee nopeammin kuin luulet – käytä aina heijastimia, jos lähdet ulos iltapäivällä etkä tiedä varmasti, että pääset kotiin ennen pimeän tuloa.

♥ Testaa heijastimesi! Heijastimet vanhenevat eivätkä ole niin näkyvissä silloin – pidä siis uutta heijastinta vanhan vieressä ja valoa taskulampulla. Iso ero? – vaihda! Muuten säilytä ja käytä.

♥ Varmista, että sekä sinä että hevonen ovat näkyvissä eri suunnista – edestä, takaa ja sivulta.

♥ Pidä heijastimet aina hevosen jaloissa – tämä on niin, että autoilijat näkevät tapaavansa hevosen.

♥ Käytä aina heijastimia sekä sinulla että hevosella – jos putoat, on tärkeää, että olette molemmat näkyvissä, jos hevonen irtoaa.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota