ELINTÄRKEÄÄ ETTÄ SEKÄ HEVONEN ETTÄ RATSASTAJA KÄYTTÄÄ HEIJASTINTA

Loppukesä on viipynyt hauraalla langalla siinä toivossa että syksy ehkä voi odottaa vielä piiiienen hetken, mutta nyt syyskuu on täällä ja sen mukana syksy. Kaikilla hevosenomistajilla on varmaan viha- rakkaussuhde syksyyn ihanilla aurinkoisilla syyspäivillä ja jatkuvalla sateella ja mudalla. Tämän lisäksi illat pimenevät aikasiemmin ja aikaisemmin ja yhtäkkiä on jo pimeää ennen kuin olemme edes päässeet kotiin töistä tai koulusta. Pitkän työpäivän tai koulupäivän jälkeen me hevosenomistajat menemme vielä tallille pitämään huolta nelijalkaisista ystävistämme, säästä riippumatta. Tallissa on pimeää ja mutaista ja usein hyvästä valoituksesta on pulaa. Tämä vie meidät elintäkeeseen aiheesen – Heijastimiin!

Syksyn ja talven pimeiden päivien ajan on erittäin tärkeää käyttää hyviä heijastimia oikeissa paikoissa niin että sinä ja hevosesi näytte kunnolla! Olemme varmaan kaikki istuneet autossa ja kiroiltu jalankulkijoille tummissa vaatteissa ilman heijastimia ja eivät näy syksyn pimeydessä kun he ylittävät kävelytien. Sama koskee hevostasi! Ehkä ajattelet että ehdit käydä metsälenkillä ennen kuin tulee pimeää etkä tarvitse heijastimia? Ajattele uusiksi! Pimeys tulee nopeammin kuin uskoisi, ja ratsukko on vaike huomata myös hämärässä. Laita itsellesi ja hevosellesi heijastimet niin että näytte – kyse on elämästä ja kuolemasta.

Kun pidät huolen että sinä ja hevosesi näytte on tärkeää miettiä heijastimien paikkoja niin että sinä ja hevosesi näytte molemmista suunnista. Jos autoilija tulee edestäpäin ei riitä että heijastin on hevosen hännässä. Tarvitsette heijastimet jotka näkyvät edestä, takaa ja sivusta parhaan näkyvyyden takaamiseksi. Autoilijan on helpoin hahmottaa liikkuvat heijastimet – esimerkiksi hevosen jaloissa, ohjissa tai sinun käsissäsi. Tämä siksi että valo silloin heijastuu paremmin heijastimiin esimerkiksi vastaantulevasta autosta. Silloin autoilija voi ajoissa huomata että lähestytte ja ehtii hidastamaan vauhtia ja ohittaa teidät turvallisesti. Ratsastaja heijastimilla huomataan noin 125 metrin päästä, sen sijaan ratsukko ilman heijastimia huomataan vasta 20-30 metrin päästä. Eli käytä aina heijastimia!

Yhteenvetona sinun kannattaa ajatella:

♥  Pimeä tulee nopeammin kuin uskotkaan – käytä aina heijastimia jos ratsastat maastossa iltapäivällä  etkä tiedä varmasti ehditkö kotiin ennen kuin hämärtää.

♥ Kokeile heijastimiasi! Heijastimet vanhentuvat eivätkä näy yhtä hyvin – pidä uutta heijastinta vanhan vieressä ja valaise heijastimia taskulampulla. Iso ero? – vaihda! Muuten pidä ja käytä.

♥ Pidä huolta että sinä ja hevosesi näytte kaikista suunnista – edestä, takaa ja sivusta.

♥ Käytä aina heijastimia hevosen jaloissa – tämä siksi että autoilija näkee että vastaan tulee hevonen.

♥ Käytä aina heijastimia itselläsi ja hevosellasi – jos tippuisit on tärkeää että te molemmat näytte jos hevonen pääsee vapaaksi.

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Relaterat

Relaterade inlägg

Kesän vaarat koiralle

Kesä on ihan nurkan takana, mikä ilahduttaa useimpia. Lämmin sää, pitkät kävelyt ja ajan vietto ulkona, ovat asioita jotka houkuttelevat, mutta niihin liittyy myös vaaroja

Vinkkejä varsasesonkiin

Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä, ja sen mukana myös varsasesonki! Harva asia on yhtä ihana todistaa kuin varsa joka juoksee laitumella, innokas näkemään mitä

Jäljestä koirasi kanssa

Jäljestys koiran kanssa on sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen lisäksi että se vahvistaa koiran keskittymiskykyä ja hajuaistia, se myös parantaa ihmisen ja koiran välistä kommunikaatiota